Videoyu izle dersini seç

Videoyu izle dersini seç
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 5. sınıflar için, 20 seçmeli dersin 14'üne ait tanıtım videosu hazırladı ve www.meb.gov.tr adresinden yayımladı. İşte ders seçimleri 12 Eylül'de sona erecek tanıtım videolarındaki detaylar:

- KURAN TABLETTE: Seçmeli Kur'an-ı Kerim dersine ilişkin videoda, kutsal kitabı tablet bilgisayardan okuyan çocukların görüntüsü yer aldı. Tanıtımda 'Kur'an-ı Kerim dersini seçmekle Kur'an-ı Kerim'i tekniklerine uygun olarak orijinal metninden okumayı öğrenebilirsiniz, bazı sureleri ezbere okuyabilmenin zevkini yaşarsınız' denildi
- HZ. MUHAMMED SIKINTIYLA BAŞ ETMEYİ ÖĞRETİYOR: Hz. Muhammed'in Hayatı dersinin videosunda da 'İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in yaşanabilir hayatını özgün ve heyecan verici bir üslupla öğreneceksiniz. Sıkıntılarınızla baş etmeyi, sevinçlerinizde ölçülü olmayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sevmeyi, sevilmeyi, dostluk ve kardeşliği, dengeli bir hayat yaşamanın yollarını onun rehberliğinde öğreneceksiniz. Bu derste 'dünyada mükemmel bir insan yaşamış mıdır?' sorusunun cevabını bulacaksınız' ifadesi kullanıldı.
- HAKAN ŞÜKÜR OLABİLİRSİN: Spor ve Fiziki Etkinlikler dersinin tanıtımında ise öğrencileri spora özendirici örnekler verildi. Tanıtımda 'Bir spor dalını tamamen öğrenebilirsiniz. Bir spor dalını öğrenirken, takım kaptanı, hakem hatta antrenör bile olabilirsiniz. Gelecekte ülke sporuna katkıda bulunabilirsiniz. Her biriniz Hakan Şükür, Hidayet Türkoğlu, Naim Süleymanoğlu olabilirsiniz' ifadesi yer aldı.
Doruk ÇAKAR

Kaynak:Akşam

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.