Vücudumuzdaki sistemlerimizin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için yapılması gerekenler

Vücudumuzdaki sistemlerimizin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için yapılması gerekenler
Vücudumuzdaki sistemler, birlikte ve uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Sistemlerimizin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için yapılması gerekenleri araştıralım. Araştırma sonucu elde ettiğimiz verileri arkadaşlarımızla tartışalım.

Öncelikle yanlış beslenme alışkanlıklarını bırakmalı, kalıtsal faktörler, çevre kirliliğinden uzak durmalı ve kirliliği önlemeliyiz, sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımını bırakmalı uzak durmalıyız.

Alkali yiyeceklerle hazırladığınız menünüz vücudunuzun pH dengesini korur ve sizi daha sağlıklı biri haline getirir. Bilinen en sağlıklı alkali besinlerin başında; limon, yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, sarımsak bulunur. Alkali düzende bu yiyecekleri bol bol tüketmek ve dengeyi korumak önemlidir. Örneğin daha sabah kalkar kalmaz içeceğiniz bir bardak limonlu su ile pH dengenizi olması gerektiği gibi düzenler. Gün içerisinde tüketeceğiniz mevsimde yetişmiş bol sebze, öğün aralarında içeceğiniz doğal bitki çayları vücudunuzu rahatlatır ve asidik besinlerin tersine organlarınıza yük bindirmez.

Ancak et, işlenmiş gıdalar, un, çikolata, cips, sucuk, salam gibi yiyecekler asidiktir ve hastalıklara davetiye çıkarır. Kendinizi tutamadığınız zamanlarda, mesela et yediğinizde yanında bol çiğ sebze tüketmek dengeyi bulmanız açısından önemlidir. Siz de yiyeceklerinize dikkat edin, alkali beslenmeyle sağlıklı ve fit kalın.

218
13
216
15
7
27
89
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.