Web sitelerinden, yaşadığımız bölgedeki yeryüzüne yakın ozon miktarının son birkaç yıllık verilerini elde edelim

Web sitelerinden, yaşadığımız bölgedeki yeryüzüne yakın ozon miktarının son birkaç yıllık verilerini elde edelim
Web sitelerinden, yaşadığımız bölgedeki yeryüzüne yakın ozon miktarının son birkaç yıllık verilerini elde edelim (Kaynakların güvenli olduğundan emin olalım.). Hangi günlerde ozon miktarı en fazladır? Bu fazlalık yılın hep aynı gününe mi rastlamaktadır?

Ozon tabakası insanların hayatını sürdürebilmesi için önemli katmanlardan bir tanesidir. Ozon Bu tabaka, dünyayı zararlı ultraviyole radyasyondan korumaktadır. Özellikle CFC( kloro floro karbonlu gazlar) ozon tabakasını inceltmektedir. Ozon tabakası son 25 yıldır giderek incelmektedir.

Antartika üzerindeki ozon tabakası ciddi derecede zarar görmüş olup delik giderek büyümektedir. Ozon tabakasının incelmesinde etkili olan ana maddeler: Kloroflorokarbon (CFC), Hidrokloroflorokarbon (HCFC), Hidrobromoflorokarbon (HBFC), Halonlar, Karbontetraklorid, Metil kloroform, Metilbromürasidi’dir.

1
154
1
2
2
1
154
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.