Westphalia Barışı’nın dönemin Avrupa’sına etkileri neler olmuştur, açıklayınız

Westphalia Barışı’nın dönemin Avrupa’sına etkileri neler olmuştur, açıklayınız
Westphalia Barışı’nın dönemin Avrupa’sına etkileri neler olmuştur, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Westphalia Barışı’nın dönemin Avrupa’sına etkileri neler olmuştur, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Westphalia Barışı, Avrupa'da dinî hoşgörü politikalarının başladığı, siyasi sınırların tanındığı ve uluslararası hukukun temellerinin atıldığı bir dönüm noktasıdır.

Westphalia Barışı, 1648'de sonuçlanan bir dizi anlaşma ile Otuz Yıl Savaşları'nı sona erdirdi ve Avrupa tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Bu barışın etkileri çok yönlüdür. Dinî hoşgörü politikalarının başladığı bir dönem olarak, devletler kendi inançlarını seçme hakkını kabul ettiler ve kilisenin siyasi etkisi azaldı. Aynı zamanda, sınırların tanındığı ve siyasi otoritelerin güçlendiği bir dönem olarak modern devletlerin temellerini atmıştır. Westphalia Barışı, uluslararası hukukun başlangıcı olarak kabul edilir ve uluslararası ilişkilerde egemenlik ve sınırların saygınlığının temelini atmıştır. Bu anlaşmalar, Avrupa'nın tarihî gelişiminde ve modern dünyanın oluşumunda kilit bir rol oynar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.