X ve Y elementleri arasında iki farklı bileşik oluşmaktadır. I. bileşikte kütlece %75 X elementi, II. bileşikte ise kütlece %10

X ve Y elementleri arasında iki farklı bileşik oluşmaktadır. I. bileşikte kütlece %75 X elementi, II. bileşikte ise kütlece %10
X ve Y elementleri arasında iki farklı bileşik oluşmaktadır. I. bileşikte kütlece %75 X elementi, II. bileşikte ise kütlece %10 Y elementi bulunmaktadır. I. bileşiğin formülü XY4 olduğuna göre II. bileşiğin basit formülü nedir?

Soru : X ve Y elementleri arasında iki farklı bileşik oluşmaktadır. I. bileşikte kütlece %75 X elementi, II. bileşikte ise kütlece %10 Y elementi bulunmaktadır. I. bileşiğin formülü XY4 olduğuna göre II. bileşiğin basit formülü nedir?

Ödev cevabı kısaca : II. bileşiğin formülünü bulmak için, I. bileşiğin formülünde X elementinin Y elementine oranı olan 4:1'i kullanabiliriz.
I. bileşikte X:Y = 4:1
II. bileşikte ise Y elementi %10 oranında bulunuyor, bu da X elementinin %90'ında olduğu anlamına gelir.
Yani, II. bileşikte X:Y = 90:10 = 9:1
II. bileşiğin basit formülü YX olacaktır.

35
212
33
23
17
42
169
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.