X, Y ve Z sıvılarından oluşan heterojen karışım ayırma hunisine konularak bekletildiğinde şekildeki gibi fazlara ayrılmaktadır

X, Y ve Z sıvılarından oluşan heterojen karışım ayırma hunisine konularak bekletildiğinde şekildeki gibi fazlara ayrılmaktadır
X, Y ve Z sıvılarından oluşan heterojen karışım ayırma hunisine konularakbekletildiğinde şekildeki gibi fazlara ayrılmaktadır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : X, Y ve Z sıvılarından oluşan heterojen karışım ayırma hunisine konularak
bekletildiğinde şekildeki gibi fazlara ayrılmaktadır
Buna göre,
I. Sıvıların yoğunlukları dx > dy > dz dir.
II. Musluk açıldığında toplama kabında ilk önce Z sıvısı birikir.
III. Eşit hacimli X ve Z sıvılarından Z’nin kütlesi daha büyüktür.
yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

Ödev cevabı kısaca : D) II ve III

I. Sıvıların yoğunlukları dx > dy > dz şeklinde bir sıralamaya tabi tutulmuştur. Bu sıralama yanlıştır çünkü verilen bilgilerde sıvıların yoğunlukları hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

II. Musluk açıldığında toplama kabında ilk önce Z sıvısı birikir ifadesi doğru olabilir. Z sıvısı, diğerlerine göre daha yoğun olduğu için altta kalacaktır ve musluk açıldığında önce bu daha yoğun olan sıvı boşalacaktır.

III. Eşit hacimli X ve Z sıvılarından Z'nin kütlesi daha büyük olabilir. Bu, Z sıvısının yoğunluğunun X sıvısının yoğunluğundan büyük olduğu durumlarda geçerli olabilir.

Dolayısıyla, doğru yanıt D) II ve III'tür.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.