XII. yüzyıldan itibaren Anadolu’ya Türkiye denmesinin sebepleri

XII. yüzyıldan itibaren Anadolu’ya Türkiye denmesinin sebepleri
XII. yüzyıldan itibaren Anadolu’ya Türkiye denmesinin sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Batılı kaynaklarda 1176 Miryokefalon Savaşı sonrası (12. yüzyıldan itibaren) Anadolu’ya Türk diyarı anlamına gelen “Türkia” denilmeye başlanmıştır. Yani Miryokefalon Savaşı sonucu Anadolu’nun kesin bir Türk yurdu olduğu anlaşılmış, Anadolu’ya Türkiye denmeye başlamıştır.

Türkler, önceki yüzyıllarda da Anadolu'ya akınlar düzenlemiş fakat fethetme amacında olmadıklarından Anadolu'da kalıcı olmamışlardır. 1071 yılında Malazgirt Meydan Muharebesin'deki zafer sonucu Türkler Anadoluyu fethederek yerleşmeye ve yayılmaya başlamışlardır. 1176 yılındaki Miryokefalon Savaşı sonrası (XII. yüzyıldan itibaren) ise Anadolu neredeyse tamamen Türkler tarafından fethedilmiştir. Bunun sonucu olarak;

  • Avrupalılar ve batılılar, Miryokefalon Savaşı sonunda, Türklerin Anadolu'ya yerleşip tamamen hakim olduklarını ve burada kalıcı olduklarını kabullendiler. Bu sebeple Batılı kaynaklarda bu tarihten sonra Anadolu için, "Türkiye (Turkia)" adı kullanılmıştır.
  • Araplar ve Ortadoğu halkı da bu tarihlerden önce Anadolu için "Beled-i Rum", “Diyar-ı Rum” ve “Memalik-i Rum" gibi isimler kullanmışlar. Bu tarihlerden sonra onlar da Türklerin Anadolu'da kalıcı olduklarını kabullendiklerinden Anadolu için "Türk Beldesi" ismini kullanmışlardır.

1624
349
1520
225
191
407
505
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.