XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yeni kurumların oluşmasına neden hız verilmiş olabilir

XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yeni kurumların oluşmasına neden hız verilmiş olabilir
XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yeni kurumların oluşmasına neden hız verilmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

XIX. yüzyıl Osmanlı Devleti adına büyük bir değişimin yaşandığı en önemli dönemlerden bir tanesidir. Bu süreçte devlet teşkilatı ve ordu içerisinde meydana gelen köklü değişiklikler söz konusudur. Bu doğrultuda merkez ve taşra teşkilatındaki bozulmaları önlemek, devletin kötü gidişatına son vermek ve askeri alandaki başarıları tekrarlamak adına Osmanlı devleti ıslahatlara hız kazandırmıştır.

Sadrazamın devlet üzerindeki etkisi artırılmış, aynı zamanda hariciye nazırlığı kurularak dış politikaya verilen önem artırılmıştır. Divan-ı Hümayun kaldırılmış ve yerine nazırlıklar kurulmuştur. Osmanlı'da bu değişim, Osmanlı Devletini eski gücüne geri döndürmek amacı ile yapılan değişikliklerdir. Hasta adam olarak görülen Osmanlı'yı geri döndürmek adına yapılan değişikliklerdir.

XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yeni kurumların oluşmasına neden hız verilmiş olabilir? Osmanlı Devleti batı ülkelerin gerisinde kalması, kötü gidiş sebebiyle yenilik hareketlerine başlamıştır.

  • Merkez ve taşra teşkilatındaki bozulmaları önlemek, kötü duruma son vermek
  • Merkezi yönetimi güçlendirmek,
  • Devletin toprak kayıplarına engel olmak,
  • Azınlıkların Osmanlı Devleti’nden ayrılmasını önlemek,
  • Ordu ve donanmayı düzeltmek, kötü sonuçları önlemek için yeni kurumlar oluşmasına hız verilmiştir.

30
10
6
4
15
3
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.