Ya Rabb’i! Bizi sırat-ı müstakimden ayırma! duasıyla kastedilen nedir, size göre sırat-ı müstakim nedir

Ya Rabb’i! Bizi sırat-ı müstakimden ayırma! duasıyla kastedilen nedir, size göre sırat-ı müstakim nedir
Ya Rabb’i! Bizi sırat-ı müstakimden ayırma! duasıyla kastedilen nedir, size göre sırat-ı müstakim nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sırat-ı Müstakim mümin kulların Allah’ın rızasını kazanacak amellerde bulunması ve doğru yoldan ayrılmaması demektir. Doğruluk ile kastedilen, dürüst olmak, hileden ve yalandan uzak anlamına gelir. Kulların Tanrı’nın gösterdiği doğru yoldan şaşmamaları için ettikleri niyazdır bence.

İstikamet adaleti yerine getirmektir: “Öyleyse tarttıklarınızı adaletle dosdoğru tartın ve hiçbir zaman ölçüyü eksik tutmayın.” (Rahman, 9)

İstikamet hakkıyla kulluk yapmaktır: “Şüphesiz Allah, benim de Rabb’im, sizin de Rabb’inizdir. Öyleyse O’na hakkıyla kulluk edin. İşte bu, dosdoğru yoldur.” (Al-i İmran, 51)

İstikamet Haktan meyletmemektir: “Ey İman Edenler! Allah’a ve Peygambere hainlik etmeyin; yoksa bile bile size emanet edilen şeylere de hainlik etmiş olursunuz.” (Enfal, 27)

161
14
32
3
7
4
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.