Yabancı bir seyyahın Osmanlı kültürüne yönelik anlattığı bu olaydan nasıl bir sonuç çıkardınız

Yabancı bir seyyahın Osmanlı kültürüne yönelik anlattığı bu olaydan nasıl bir sonuç çıkardınız
Yabancı bir seyyahın Osmanlı kültürüne yönelik anlattığı bu olaydan nasıl bir sonuç çıkardınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Devleti’ni ziyaret eden seyyahlardan İngiliz Seyyah Keppel’e (Kepıl) göre Türk insanının dürüstlüğü dikkat çekici bir konudur. Keppel, Türklerin dürüstlüğüne dair şahit olduğu bir olayı şu şekilde anlatır:
“1828 yılının kış mevsiminde bir Türk postacı, yanında yüklü miktar sikkeyle uzak bir bölgeye gönderildi. Postacı, parayı teslim etmesi gereken yere vardığında para çantasını kaybettiğini fark etti. Para çantasının sahibi Fransız, kendinden on beş bin kuruş istedi. Postacı, sakin şekilde düşündükten sonra geri döndü ve parayı bir Müslüman’ın bulması hâlinde kendine geri vereceğinden emindi. Neredeyse bütün yolu tekrar gitti ve çaresiz bir şekilde, yolculuğu esnasında birkaç dakika dinlendiğini hatırladığı bir kahvehaneye vardı. Kapıdaki kahveci ona şöyle bağırdı: ‘Geçen geldiğinde içinde galiba altın olan bir çanta unutmuşsun, koyduğun yerde duruyor.’ Postacı içeri girdi, bir Türk kahvehanesine gelen pek çok kişinin rahatlıkla alabileceği şekilde ortada durmasına rağmen dokunulmamış görünen çantasını buldu.’’ Zeynep Çetin, Avrupalı Gezginler Gözüyle XIX. Yüzyılda Batı Anadalu, ss. 37-38
Yabancı bir seyyahın Osmanlı kültürüne yönelik anlattığı bu olaydan nasıl bir sonuç çıkardınız? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu olay, yabancı seyyahın Osmanlı kültürüne yönelik olumlu bir izlenim ortaya koymaktadır. Seyyah Keppel'in anlattığı Türk postacının dürüstlüğü, toplumda güven ve adaletin önemli değerler olduğunu göstermektedir. Çanta kaybolduğunda postacının içsel güveni ve parayı bir Müslüman'ın bulması halinde geri vereceğine duyduğu inanç, Osmanlı toplumunun ahlaki değerlerine vurgu yapmaktadır. Bu tür hikayeler, Osmanlı kültürüne dair olumlu bir algının oluşmasına katkıda bulunabilir.

4
44
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.