Yabancı koyun kenara yatar anlamı

Yabancı koyun kenara yatar anlamı
Yabancı koyun kenara yatar, bir yere yeni gelen kimse, çevredekilere pek yanaşmaz, çevredekiler de onu hemen aralarına almazlar anlamında söylenir. İnsan yabancılık duygusunu uzun süre üzerinden atamaz.

Yabancı koyun kenara yatar anlamı, kişilerin yeni bir çevreye alışmaları uzun zaman alır. îİlk dönemlerde yabancı kişi ile toplum arasında bir çekingenlik söz konusudur. Yeni ilişkilerin kurulması için yabancılık devresinin geçmesi gerekir. Yabancılık devresinde ise her iki taraf birbirlerine karşı resmî ve mesafeli davranırlar.

Bir grup içine yeni karıştığından dolayı yabancılık çeken kişiler hakkında söylenir.

İnsan yabancılık duygusunu uzun süre üzerinden atamaz. Bir yere yeni gelen kimse, çevredekilere pek yanaşmaz. Zaten onlar da kendisini hemen aralarına almazlar.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.