Yağmur damlalarının yeryüzüne düşmesinin sebebi nedir

Bulutlarda yoğuşan su buharı, yağmur damlaları şeklinde yeryüzüne düşer. Yağmur damlalarının yeryüzüne düşmesinin sebebi nedir, yağmur damlaları yere düşerken hangi enerji dönüşümleri gerçekleşir

Damla, yer çekiminin etkisiyle aşağı doğru hızlanırken bir yandan da havanın sürtünme kuvveti damlaya yukarı yönde etki eder. Bu aşağı ve yukarı yönde olan iki kuvvet birbirlerine eşitlendikten sonra damlanın hızı sabitlenir ve yolculuğuna sabit hızla devam eder. O yüzden damlalar bize zarar verecek bir hızla düşmez.

Yağmur damlaları büyüdükçe, damlaya uygulanan hava basıncı da artar. Dolayısıyla, alttaki basıncın artması ile alt taraftan içe doğru çökmüş bir şekil alır. Damla daha da büyüdükçe bu çöküklük artar ve bir süre sonra yağmur damlası ikiye bölünür.

140
40
36
34
33
40
250
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.