Yağmurun oluşumu ile ilgili internetten bir araştırma

Yağmurun oluşumu ile ilgili internetten bir araştırma
Yağmur nasıl oluşur, yağmurun oluşumu ile ilgili internetten bir araştırma yapınız, araştırma sonuçlarından hareketle bilgilendirici bir yazı örneği...

Doğanın devamlı oluşturduğu su döngüsü bulunur. Bu döngünün canlıların yaşamı için oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür. Yağmur oluşumu sayesinde bu döngü her zaman devam eder.

Yağmurun nasıl oluştuğunu öğrenmek adına insanlar ilk önce bulutları araştırmıştır. İlk önce su ve suyun kaynakları aldığı güneş ısısından ötürü buharlaşır. Oluşmuş olan su buharı, gökyüzüne yükselip yoğunlaşma durumuna gelir. Bu durumdan sonra su damlacıkları meydana gelir. Bu su damlacıklarının bir araya gelmesiyle yağmurlar meydana gelirler ve yeryüzüne düşerler. Yağmurlar ise bu şekilde oluşmuş olur.

Su damlacıkları; yoğunlaşma olayı ile beraber yağmur şeklinde yeryüzüne inmektedir. Ancak bunların içerisinde iki değişik yol bulunmaktadır. Birincisi çarpışmadır. Su damlacıkları, rüzgarın etkisi ile beraber havada birbirine çarparlar ve yağmur meydana gelir. İkinci vaziyet ise kristalleşmedir. Soğuk havada donan su damlacıkları, ufak kristallere dönüşüp yeryüzüne iner. Bu kristaller aşağı katmanlara inerken daha sıcak havaya uğradıklarından ötürü çözünüp su damlacıklarına bununla beraber yağmur haline gelmiş olurlar. İki farklı yağış türü vardır.

Etiketler :
3500
2698
2033
846
791
775
3549
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum