Yağmurun ve mevsimlerin oluşumunu ve evrendeki düzen

Yağmurun ve mevsimlerin oluşumunu ve evrendeki düzen
Yağmurun ve mevsimlerin oluşumunu araştırarak evrendeki düzen hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yağmurun oluşumu

Yeryüzündeki sular,Güneş’in etkisiyle buharlaşır ve yükselir. Yükseklerde bulunan soğuk hava su buharını çok küçük su damlacıklarına dönüştürür ve bulutlar oluşur. Su damlacıkları birleşerek büyüyüp ağırlaştığında yağmur olarak yere iner.

Mevsimlerin oluşumu

Dünya’nın Güneş etrafında dolanması ve dönme ekseninin eğikliği sonucu mevsimler oluşur.

Evrende hiçbir şeyde tesadüf yoktur. Her şey belli bir düzen içerisinde yaratılmıştır. Bu düzen kuşkusuz her şeyi bilerek, programlayarak yaratan bir yaratıcıyı bizlere haber verir.

Bu düzen ve uyum yağmurun ve mevsimlerin yaratılmasında da vardır.

Örneğin yağmurun oluşumu ve yağması muhteşem bir düzen ve uyum içerisindedir. Çünkü yağmurun oluşum süreci, yani suyun buharlaşması, yoğunlaşması ve rüzgar ile ihtiyaç duyulan bölgelere taşınması belli bir ölçüye göre yağması, canlıların ihtiyaçlarını karşılayacak zamanda yağması vb. hepsi kainattaki düzeni ve uyumu izah eder.

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı üzere;

  • Evrende hiçbir şey tesadüf eseri değildir.
  • Her şeyin bir kuralı ve düzeni vardır.
  • Tüm bunlar bize bu düzen ve kurguyu oluşturacak bir yaratıcıyı kanıtlar niteliktedir.
  • Bu mükemmel düzen ve uyum, yağmurun ve mevsimlerin oluşumunda da vardır.

Yağmurların ve mevsimlerin oluşumu bize evrende olan mükemmel düzen ve uyumu ifade etmektedir. Bu da yaratıcının varlığına işarettir.

24002
7931
12016
3825
3724
4202
23868
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
31 Yorum