Yahudiliğin inanç esasları ile İslam dininin inanç esasları arasında ne gibi fark ve benzerlikler vardır

Yahudiliğin inanç esasları ile İslam dininin inanç esasları arasında ne gibi fark ve benzerlikler vardır
Yahudiliğin inanç esasları ile İslam dininin inanç esasları arasında ne gibi fark ve benzerlikler vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yahudilik ve İslam, yazılı yasaların önüne geçebilen sözel geleneğe dayalı ve dini ile laik alanlar arasında ayrım yapmayan din hukuku sistemlerine sahip olmaları ile eşsizdir. İslam’da, söz konusu dini yasalara Şeriat, Yahudilikte ise Halaha adı verilir. Gerek Yahudiliğin gerekse İslamın kökenleri Ortadoğu’da, İbrahim’e dayandığından, her ikisi de İbrahimi (Semavi dinler) olarak kabul edilir. Yahudilik ile İslam’ın paylaştığı birçok ortak yön bulunmaktadır: temel dini görünümü, yapısı, hukuk felsefesi ve uygulaması ile İslam Yahudiliğe benzer.

138
0
138
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.