Yakan top oyunu

Yakan top oyunu
Yakan top oyunu nasıl oynanır, oyun kuralları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oyunumuz için en az 6 kişi olmamız gerekir. Ve tabii bize bir top lazım. İki gönüllü, aralarında sayışır Ve gruplarına alacakları kişileri tek tek seçerler. İki tane karşılıklı upuzun çizgi çekilir. Gruplardan birinin yeri, 2 çizginin ortasındaki boş alan olacak. Diğer grup ikiye bölünüyor. Biri bir çizginin gerisine, öteki de diğer çizginin gerisine yerleşiyor. Çizgiyi geçmek yasak! Oyunda, çizginin gerisinde duranlar, ortadaki grubu vurmaya çalışacak

Oyuna başlamadan önce oyuncular iki farklı gruba ayrılırlar. Daha sonra karşılıklı iki çizgi çekilir. (Çizgilerin arası çocukların yaşına göre topu rahat karşı tarafa atabilmeleri için ayarlanması gerekir.) Daha sonra sayışma yapılarak gruplardan birisi çizgilerin ortasına geçer. Diğer grup ise kendi arasında ikiye ayrılır. Gruptaki bazı öğrenciler bir çizginin başına diğerleri ise diğer çizgini başına geçerler.

  • Oyun yerleşimi yapıldıktan sonra çizgideki öğrenciler, ortadaki öğrencileri atılan top ile vurmaya çalışır.
  • Vurulan her oyuncu oyundan çıkar.
  • Ortadaki oyuncu topu havadayken yakalarsa fazladan bir canı daha olur.
  • Topu her havada tutmasıyla yeni canlar elde eder ve bu canları ile vurulan oyuncuları tekrardan oyuna dahil edebilir.
  • Diğer oyuncuların hepsi vurulup ta ortada tek bir öğrenci kaldığı zaman çizgideki oyuncular on iki atışta ortadaki oyuncuyu vurmaya çalışırlar.
  • Sayma işlemi neticesinde ortadaki oyuncu vurulmadıysa bu oyuncunun gurubu oyunu kazanmış olur. Ve oyunu kazanan grup tekrar ortada oyuna başlar.
  • Son oyuncu kaldığında on iki varamadan oyuncu vurulursa grup kaybetmiş olur. Bu seferde çizgideki oyuncular ortaya, ortadaki oyuncular ise çizgilere geçerek diğer oyuna başlarlar.

Etiketler :
3610
4010
7243
2294
2212
1802
7094
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum