Yakın çevrenizde (yakın çevrenizde yoksa ilinizde) yer alan tarihî yerlerin listesini yazınız

Yakın çevrenizde (yakın çevrenizde yoksa ilinizde) yer alan tarihî yerlerin listesini yazınız
Yakın çevrenizde (yakın çevrenizde yoksa ilinizde) yer alan tarihî yerlerin listesini yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Selin ve Ömer’in hazırladığı tarihî yerler listesini inceleyiniz. Ardından siz de onlar gibi yakın çevrenizde (yakın çevrenizde yoksa ilinizde) yer alan tarihî yerlerin listesini çıkararak defterinize yazınız.

Ödev cevabı kısaca : İstanbul ve Ankara'da bulunan bazı tarihi yerler:

İstanbul:

  • Ayasofya Cami: Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen bu yapı, Osmanlı İmparatorluğu tarafından camiye çevrildikten sonra müze olarak kullanılmış ve 2020'de tekrar camiye dönüştürülmüştür.
  • Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu'nun resmi ve hükümet işlerinin yürütüldüğü yerdir. Zengin bir tarihi ve koleksiyonu bulunur.
  • Sultanahmet Camii: Mavi Camii olarak da bilinir ve İstanbul'un simgelerinden biridir.

Ankara:

  • Anıtkabir: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarıdır. Ankara'da ziyaretçilere açıktır.
  • Altınpark: Ankara'da bulunan büyük bir parktır. Birçok yeşil alan, oyun parkı ve göleti içerir.
  • Atatürk Orman Çiftliği: Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan geniş bir arazi üzerine kurulmuş olan bu çiftlik, Atatürk tarafından verimli tarımı desteklemek amacıyla kurulmuştur.

Bu liste sadece birkaç örnek içermektedir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde birçok tarihi ve kültürel öneme sahip yerler bulunmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.