Yalancı Çoban Hikayesi

Yalancı Çoban Hikayesi
Türk edebiyatının önemli hikayeleri arasında görülen yalancı çoban hem nasihat verici hem anlatıcıdır. Yalan söylemenin ne kadar kötü olduğu, dürüstlüğün ise neleri düzelteceğini anlatır.

Bir gün bir köyde bir çoban varmış. Bu çobanın koyunları varmış. Her gün koyunlarını güder, işine bakarmış. Bu durumdan sıkılmaya başlayınca köylülerle bir oyun oynamak istemiş. Sürüsüne kurt saldırdı yalanıyla köylüleri yardıma çağırmayı planlamış.

Bir gün planını gerçekleştirmek için bütün köye haber vermiş. Köylüler büyük bir heyecanla yardıma koşmuşlar. Bir de bakmışlar ki kurt falan yok, koyunlar, kuzular, koçlar olduğu gibi duruyor. Çobanın alay ettiğini anlamışlar.

Aradan zaman geçmiş, çobanın sürüsüne gerçekten kurtlar saldırmış ve bütün sürüyü kırmışlar. Çoban köylülerden yardım istemiş. Fakat daha önce köylülerle alay edip, onları kandırdığı için kimse çobana inanmamış ve yardım etmemiş.

Çoban yaptığı hatanın farkına varmış ama iş işten geçmiş, hem köylülerin iyi niyetini hem de sürüsünü kaybetmiş.

Yalancı çoban hikayesinden çıkarmamız gereken yalan söylememektir. Bir kez yalan söyleriz bir dahaki yalana kimse inanmaz.

2500
1341
1350
850
500
1300
3180
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum