Yalıtkan maddeleri iletken hâle getirebileceğimiz durumlara örnekler

Yalıtkan maddeleri iletken hâle getirebileceğimiz durumlara örnekler
Yalıtkan maddeleri iletken hâle getirebileceğimiz durumlara örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik madde içindeki iletken boşluklardan ilerleyerek iletilmektedir. Bu boşluklara sahip olmayan maddeler yalıtkan özellikler göstermektedir. Bununla beraber elektrik devresinde meydana gelen boşluklar olduğu zaman da elektrik iletilmez. Elektriğin iletilebilmesi için bu boşlukların da iletken maddelerle doldurulması gerekir.

Yalıtkan maddelerin iletken hale getirilmesinde örnek olarak, saf su elektriği iletmeyen yalıtkan bir maddedir, içine tuz ya da sirke konulduğunda iletken özellikler kazanır ve elektriği iletir. Bu da yalıtkan maddelerin iletken olmasına bir örnek teşkil etmektedir. Yalıtkan maddelerin bu şekilde özellikleri değiştirilerek iletken olmaları sağlanabilir. Böylece elektriğin iletilmesi de sağlanabilir.

1
2
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.