Yalnız taş duvar olmaz atasözünün anlamı

Yalnız taş duvar olmaz atasözünün anlamı
Sizce “Yalnız taş duvar olmaz” atasözüyle anlatılmak istenen nedir, yalnız taş duvar olmaz anlamı, bir tek taşla duvar örülemez, onun gibi,

İnsan tek başına bir işi başaramaz anlamında söylenir. Nasıl, bir tek taş ile duvar örülemezse, insan da tek başına önemli bir iş başaramaz anlamında kullanılan atasözüdür.

Yalnız taş duvar olmaz anlamı şu şekilde :

İnsanlar bir arada yaşamak zorundadırlar. Bu zorunluluk bir dayanışmayı, yardımlaşmayı gerekli kılar. Nasıl ki tek taşla duvar yapılamazsa, insanlar da tek başlarına tüm işlerinin üstesinden gelemezler. Dolayısıyla diğer insanlarla ilişki kurmak, işbölümü yapmak, iş birliğine geçmek durumundadır.

Bir yapı, değişik malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Bir millet, bir araya gelen insanların meydana getirdiği bir topluluktur. Nasıl, bir tek taş ile örtülmezse, insanda tek başına önemli bir iş başaramaz. Başkalarıyla ilişki kurmak iş birliği yapmak zorundadır.

Yalnız taş duvar olmaz atasözünün anlamı (tdk) nedir

Bu atasözünün anlamı, yalnız bir insan hayatını devam ettirmek için gereğinden fazla çaba göstermek zorundadır. Buna rağmen hayatının belli bir döneminden sonra bu çabası da ona kafi gelmeyecektir. Çünkü tüm işlerin üstesinden tek başına gelmesi mümkün değildir.

Yalnız taş duvar olmaz atasözünün cümle içinde kullanımı

Maçı kazanmak için takımla oynamalısın çünkü yalnız taş duvar olmaz.

319
208
19
15
35
47
212
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum