Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları nelere sebep olabilir

Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları nelere sebep olabilir
Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları nelere sebep olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yardım uygulamaları, acil bir durumda tedavi uygulanması mümkün olmayan durumlarda yapılır. Yetkili doktor veya görevli tıp uzmanları gelene kadar hastayı hayatta tutmak için yapılır ve hayati öneme sahiptir.

İlk yardım, bilinmesi gereken bir tedavi şeklidir. Bilinmemesi durumunda ise kesinlikle hastaya müdahale edilmemesi gerekir. Yanlış ilk yardım uygulamaları, acil durumdan olan kişinin durumunun daha da kötüleşmesine, sakat kalmasına ve hatta ölüme kadar yol açan terslikler içerebilir.

Bayılan kişiye tokat atılır
YANLIŞ! Bayılma durumunda, bayılan kişiye tokat atmak yanlış bir uygulamadır. Kısa süreli bilinç kaybının sebebi kan basıncındaki düşüş, havasızlık, büyük üzüntü duyma, aşırı sevinme ve açlık olabilir. Bu yüzden baygın durumdaki hastanın ilk olarak nabzı ve solunumu kontrol edilmeli. Nabız ve solunum düzenli ise hasta sırt üstü yatırılıp ayakları yükseltilir ve hareketsiz bir şekilde yatması sağlanır. Sonrasında ise baygın kişinin kıyafetleri gevşetilerek, kalabalık ve kapalı bir yerde duruyorsa sakin ve açık bir alana alınmalı. Açık alanda hasta hâlâ kendine gelmezse sağlık ekiplerine haber verilerek hastaneye yetiştirilmesi sağlanmalı.

Nefes borusunda kısmi tıkanma olan birinin sırtına vurulmalı
YANLIŞ! Nefes almakta güçlük çeken ve kısmi tıkanma yaşayan birine hiçbir şekilde müdahale edilmemesi ve öksürmeye teşvik edilmesi gerekir. Ve tabii sırta vurmak isteyenleri de engellemeyi unutmamak lazım. Eğer öksürük yoksa kazazedeyi bir elle göğsünden destekleyin ve öne eğin.

Yanıklara diş macunu, salça, yumurta ve yoğurt sürülmeli
YANLIŞ! Öncelikle diş macunu tıbbi bir ürün değildir, kullanım amacı dışında kullanılmasını önermek doğru olmayacaktır. Isı ile oluşan yanıklarda kişi halen yanıyorsa, paniğe engel olunur, koşması engellenir. Hasta ya da yaralı, ıslak battaniye vb. ile sarılır ya da yuvarlanması sağlanarak yanma durdurulmaya çalışılır. Kimyasal yanıklarda, yanan bölgedeki giysiler çıkarılarak, kimyasal maddenin deriyle teması kesilir. Yanan bölge bol, tazyiksiz akan suyla, en az 20-25 dakika yıkanır. Elektrik yanıklarında olabildiğince soğukkanlı ve sakin olunur. Hasta ya da yaralıya dokunmadan önce elektrik akımı kesilir. Sıcak çarpmasında hasta serin ve havadar bir yere alınır. Hastanın giysileri çıkarılır.

214
342
251
255
200
0
280
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.