Yapay ve doğal çevreye çevremizden başka örnekler verelim

Yapay ve doğal çevreye çevremizden başka örnekler verelim
Yapay ve doğal çevreye çevremizden başka örnekler verelim konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yapay ve doğal çevreye çevremizden başka örnekler verelim

Ödev cevabı kısaca :
Yapay çevre: İşyerleri, alışveriş merkezleri, yollar, yapılar, sanayi ve enerji işletmeleri.
Doğal çevre: Ormanlar, denizler, dağlar, nehirler, çöller.

Doğal çevre, doğada kendi kendine var olan ve insan müdahalesi olmadan evrimleşen alanları içerir. Bu alanlar arasında ormanlar, göller, dağlar, çayırlar ve okyanuslar yer alır. Doğal çevre, ekosistemlerin bir parçası olarak canlıların yaşamını sürdürebildiği doğal dengeleri barındırır.

Yapay çevre ise insanların etkisi altında doğmuş ve insan müdahalesi ile şekillenmiş alanları içerir. Şehirler, yollar, fabrikalar, tarım alanları ve alışveriş merkezleri gibi yapay çevre örnekleri, insanların ihtiyaçları ve faaliyetleri doğrultusunda oluşturulmuş alanlardır. Doğal ve yapay çevreler arasındaki dengeyi korumak, sürdürülebilir bir yaşam için önemlidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.