Yapı unsurlarına ve anlatım özelliklerine uygun bir hikâye yazınız

Yapı unsurlarına ve anlatım özelliklerine uygun bir hikâye yazınız
Yapı unsurlarına ve anlatım özelliklerine uygun bir hikâye yazınız. Yazdığınız hikâyeleri arkadaşlarınızla değiştirerek yapı unsurları ve anlatım özellikleri bakımından değerlendiriniz.

Soru : Yapı unsurlarına ve anlatım özelliklerine uygun bir hikâye yazınız. Yazdığınız hikâyeleri arkadaşlarınızla değiştirerek yapı unsurları ve anlatım özellikleri bakımından değerlendiriniz.
Hikâye yazma çalışmalarının dışında incelediğiniz Kirazlar ve Mendil Altında adlı hikâyelerden edindiğiniz düşünce ve izlenimleri konu alan farklı türde bir yazma çalışması da yapabilirsiniz.

Memurcuklar

İnsan yaşamında yapacağı işi iyi seçmeli. Sonra bir ömür boyu mutsuz olabilir. Mahmut o gün işe giderken aklından geçen tam da buydu. Küçükken hep memur olmak bir an önce maaş alıp yaşamak istemekteydi. Bu yüzden de hiç eğlenememiş he çalışmış hep kendinden fedakarlık etmişti. Ama bugün anlıyordu ki bir yaşamı boşuna yaşamış hep borç harç içinde hiçbir zaman dinlemeden ömrünü tamamlayacaktı. Ta ki o gün kafasına düşen kiremitten aldığı cesaretle istifa edene kadar. O artık özgür biriydi.

Kayıp Çanta

Ali, parkta oynarken çantasını unuttu. Çantasının içindeki oyuncakları ve atıştırmalıkları çok seviyordu. Hemen eve dönüp çantasını almak istedi, ama artık çok geçti. Çantası kaybolmuştu.

Üzgün bir şekilde parkta dolaşırken, bir başka çocuk ona doğru geldi ve bir çanta uzattı. "Bu senin mi?" diye sordu.

Ali şaşkın bir şekilde çantayı aldı. İçindeki her şey hala yerli yerindeydi. "Teşekkür ederim!" dedi Ali mutlu bir şekilde.

O an, kaybettikten sonra bulduğu şeyin daha da değerli olduğunu anladı Ali. Artık çantasını daha dikkatli koruyacaktı.

Hikâye yazma çalışmalarının dışında incelediğiniz Kirazlar ve Mendil Altında adlı hikâyelerden edindiğiniz düşünce ve izlenimleri konu alan farklı türde bir yazma çalışması da yapabilirsiniz.

İNSANLAR

Kimi insanlar vardır cimridirler
Kimi insanlar vardır eli açık
Bizler yargılar dururuz onları
Sonra bakarız ki hep yapmışız yanlış yargı

Eli açık cimri çıkar
Cimri olan eli açık
Hayatta yargılama kimseyi ne olacağı bilinmez
Senin de düşüncelerin yanlış çıkar

Dostluk Çiçekleri

Bir zamanlar iki komşu, Mehmet ve Ahmet, yan yana bahçelerinde yaşardılar. Her ikisi de bahçelerini özenle yetiştirir ve renkli çiçeklerle süslerdi. Birbirlerinin bahçelerini kıskanmazlar, tam tersine birbirlerinin çiçeklerine hayranlıkla bakarlar, güzel bahçelerini dostlukla paylaşırlardı.

Ancak bir yaz, ağaçlardan düşen yaprakların çiçekleri örtmesi sonucu bahçeleri solmaya başladı. Mehmet ve Ahmet, bahçelerini eski görkemli haline getirmek için birlikte çalışmaya karar verdiler. Birlikte toprak kazdılar, yeni çiçekler ektiler ve suladılar. Her sabah ve akşam, bahçelerindeki çiçeklerin bakımını yaparken keyifli sohbetler ediyorlardı.

Zamanla, bahçeleri yeniden canlandı. Her iki bahçede rengarenk çiçeklerle doluydu ve komşular arasındaki dostluk daha da güçlendi. Mehmet ve Ahmet, çiçeklerin yanı sıra gerçek bir dostluğun ne kadar değerli olduğunu da anladılar. Bahçeleri sadece renklerle değil, aynı zamanda samimi bir arkadaşlığın güzellikleriyle doluydu.

Bu hikaye, "Kirazlar ve Mendil Altında" hikayelerinde olduğu gibi dostluğun ve dayanışmanın önemini vurguluyor ve insanların birlikte çalışarak daha büyük başarılar elde edebileceklerini anlatıyor.

100
1
61
2
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.