Yardımseverlik ile ilgili düşünceleriniz

Yardımseverlik ile ilgili düşünceleriniz
Yardımseverlik ile ilgili düşüncelerinizi yazımıızın devamından okuyabilirsiniz.

Yardımseverlik yoksullara düşkünlere yardıma muhtaç olan insanlara iyilik yapmak yardım etmek anlamına gelmektedir. Yardımsever olmak iyi bir insan olmanın gerekliliklerindendir. İyi bir insan başkalarının ihtiyaçlarına duyarsız olamaz. Onlara yardımcı olmak için çabalar yardımlaşma varlıklı kimselerle yoksul kimseler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine olanak tanır, insanlar arasında kıskançlık duygularını yok olmasını sağlar. Bu sayede toplumda farklı kimseler arasında denge ve huzur sağlanmış olur.

Dinimizce de yardım edilmesi gereken kişiler belirtilmiş ve yardım etmenin kibir ve övünme gibi duygulara sebep olmaması gerektiği vurgulanmıştır. Dinimiz çevreden başlayarak uzağa doğru yardımlaşmayı öngörür yani ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakiler, iyilik edin der, Dinimiz kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez, Müslümanlık yardımseverliğe teşvik etmiş ve yardımların ihtiyaç sahiplerine incitmeden yapılmasını istemiştir.

Biz de dinimizin gerekleri veya insanlığımızın gerektirdikleri neden dolayı yardımseverliği bir ahlak olarak benimsemeli çevremizdeki insanlara yardım etmeliyiz bilmeliyiz ki yardımseverlik insanı bencil davranışlardan uzaklaştırır. Böylece kişi etrafındaki insanların ihtiyaçlarını duyarlı ve cömert Bir İnsan Olmaya kendini adamış olur.

1
1
2
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.