Yargı yetkisinin bağımsız olması neden önemlidir

Yargı yetkisinin bağımsız olması neden önemlidir
Yargı yetkisinin bağımsız olması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yargı bağımsız olmalıdır. Eğer bir ülkede yargı bağımsız olmazsa adalet mahkemeler tarafından değil başka güçler tarafından sağlanır. O ülkede hukuksuzluk adaletsizlik olur. Böyle bir ülkede refah adalet ve eşitlik olmaz. Bu da ülke içinde kanunsuzluğun olmasına neden olur. Mutluluk, huzur ve refah böyle bir ülkede görülemez. Bu yüzden toplumun düzeni için bu tür durumlarda adalet sadece ve sadece bağımsız yargı, hukuk ve mahkemeler ile sağlanmalıdır.

Bağımsız bir yargı organının siyasal iktidarın sınırlarını çizen iki temel anayasal ilkeyle, “hukuk devleti” ve “kuvvetler ayrılığı” ilkeleriyle doğrudan ilişkisi, yargı bağımsızlığının temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olduğunu gösterir. Bu yüzden de Yargının bağımsızlığı ilkesinin anayasada tanınması önemlidir.

1
0
0
2
0
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.