Yasa dışı nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı

Yasa dışı nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı
Yasa dışı nasıl yazılır’ sorusu da konu ile alakalı en çok merak edilen sorulardan birisidir. TDK'ya göre yasa dışı birleşik mi, ayrı mı yazılmaktadır? TDK’ye göre Yasa dışı kelimesinin doğru yazılışı ve cümle içerisinde doğru kullanımı nasıl?

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinden her gün binlerce kelimenin doğru yazılışı ile ilgili bilgiler aranmaktadır. Günümüzde birleşik kelimeler çoğu kez yanlış yazılarak karşımıza çıkabilir. En çok tereddüte düşülen kelimelerden bir tanesi de ''yasa dışı'' olarak dikkat çekmektedir. Peki, yasa dışı nasıl yazılır? TDK'ye göre yasa dışı birleşik mi yoksa ayrı mı yazılır?

Yasa dışı ne dmek

Yasalara, yasa kurallarına uymayan, kanun dışı, gayrikanuni, illegal.

Yasa dışı nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre ''yasa dışı'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

(✘) yasadışı (Yanlış kullanım)
(✔) yasa dışı (Doğru kullanım)

Yasa dışı örnek kullanım

  • Yasa dışı işlerle para kazanan çete yakalandı.
  • Yasa dışı işlere bulaşmaması gerektiğini acı bir şekilde öğrenmiş oldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.