Yasa eş anlamlısı nedir

Yasa eş anlamlısı nedir
Yasa eş anlamlısı nedir, yasa nedir, yasa TDK anlamı nedir, yasa kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yasa ya da diğer adıyla kanun, anayasal hukuk sisteminde, yetkili organlarca meydana getirilen hukuk kurallarıdır. yasalar, tüzükler, yönetmelikler birer hukuk kuralıdır. Yürürlükte olan hukuk kurallarının tümüne mevzuat denir. Dar anlamında yasa, yasama organınca yapılan yasa adıyla gerçekleştirilen işlerdir.

Devletin yasama gücünün belli bir kural ve düzen içinde gerçekleşmesini sağlayan ilkeler anlamına gelen bir kelimedir. Yasa ve kanun kelimesi aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Yasa kelimesinin eş anlamlısı nedir

Yasa kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Kanun

Yasa TDK anlamı nedir

1. isim Olayların gidişinde olağan dışına yer vermeyen, değişmezlik ve mecburiyet gösteren kural. Doğa yasaları.
2. isim, hukuk Devletin yasama organları tarafından konulan ve uyulması gereken kurallar bütünü, kanun. "Buradaki yasaların yabancıların ev satın almalarına mâni olup olmadığını bilmiyordu henüz." - Nermi Uygur

3. isim Bilimde çok sayıda deney ve gözlemden sonra, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesin olarak belirlenen durum. Yer çekimi yasası. Mendel yasaları.
4. isim Toplumsal hayat içinde kendiliğinden oluşan ve uyulması toplum içinde yaşamanın bir mecburiyeti olan alışkıların bütünü. Ahlak yasası.
5. isim, felsefe Düşüncenin mantıksal bir değeri olması için uyulması şart olan temel. Düşünme yasaları.

Yasa kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Yasa ile korunan milletvekilleri görevini yerine getirmelidir.
  • Yasalar saygı duyulması gerekilen değerlerdir.
  • Yeni yasa düzenlemeleri milletin lehine gerçekleşecek.
  • Yasalara sahip çıkmak herkesin görevidir.
  • Eğer yasalara uymazsan bir devlet senin de tepene biner.
  • Adam sürekli olarak yasalara karşı geldiği için devlet hakkında soruşturma başlattı.
  • Yasalara saygılı olan insanların çoğu hukuk bilgisine de sahip olmayabilir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.