Yaşadığınız bölgeye en yakın tarih öncesi döneme ait yerleşim yerleri

Yaşadığınız bölgeye en yakın tarih öncesi döneme ait yerleşim yerleri
Yaşadığınız bölgeye en yakın tarih öncesi döneme ait yerleşimyerleri nerelerdir?

İstanbul coğrafi konumu dolayısıyla bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu  sebeple tarih öncesi döneme ait yerleşim yerleri bir hayli fazladır.

Bunlardan bazıları: Su Köşkü, Pembe Köşk, Malta Köşkü, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Hidiv Kasrı, Tophane Kasrı.

(Bu soruda yaşanılan bölge İstanbul kabul edilerek soru cevaplanmıştır.)

Bazı bölgelerde, tarih öncesi çağlara ait bazı eserlere rastlanmaktadır. Bu eserler yer altından arkeologların yardımıyla çıkarılmaktadır. Arkeoloji çalışmalarının sonucunda yerleşim yerleri de keşfedilmektedir. Ülkemizde de bu tür yerlere sıklıkla rastlanmaktadır. Özellikle Anadolu coğrafyası Medeniyetler Beşiği olarak bilinmektedir. Tarih öncesi çağların araştırılmasında ülkemizdeki yerler özellikle ziyaret edilmektedir. Bu nedenle ülkemiz coğrafi olarak çok stratejik bir yerde bulunmaktadır.

Yaşadığımız bölgeye en yakın tarih öncesi döneme ait yerleşim yerleri şu şekildedir:

  • Çatalhöyük – Konya
  • Göbekli Tepe – Şanlıurfa
  • Çayönü – Diyarbakır
  • Akşehir, Dursunlu – Konya
  • Yarımburgaz Mağarası – İstanbul
  • Karain Mağarası – Antalya

335
33
133
32
132
132
233
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum