Yaşadığınız çevrede el sanatları ile ilgili neler yapılmaktadır

Yaşadığınız çevrede el sanatları ile ilgili neler yapılmaktadır
Yaşadığınız çevrede el sanatları ile ilgili neler yapılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bursa’da bulunan mimari eserler ve el sanatları hakkında bilgi vereceğim. İznik ve çevresi çinicilikte ünlenmiştir. İznik çinileri ünlüdür. Bursa’da Osmanlı döneminden kalma, Cami, medrese, türbe, köprü gibi eserler bulunmakta, bu camilerde kapılarında ve minberlerde, ahşap işlemeciliği ve süslemeceliği ile ilgili çok güzel örnekler vardır. Bu camilerde aynı zamanda güzel çinicilik örnekleri vardır. Tarihi en ünlü cami de Ulu camidir.

İstanbul, Ebru, çömlekçilik, işlemecilik, dokumacılık, bakırcılık, çinicilik
İzmir, Çömlekçilik, oya, işleme, nazar boncuğu, keçecilik 
Afyon, Keçecilik, koşumluk, demircilik ve bakırcılık, yemenicilik, kilimcilik, mermercilik, halıcılık, örgücülük, dantelcilik.

Sakarya, Süpürgecilik, tarakçılık, bastonculuk, kaşıkcılık, sıcak demircilik, semercilik, çömlekçilik, hasırcılık, pabuççuluk, yorgancılar, işlemecilik, kumaş dokumacılığı, kilim dokumacılığı, saraçlık 
Elazığ, Dokumacılık, halıcılık, çit baskıcılığı, semercilik, iğne oyacılığı, bakırcılık, yemenicilik, çömlelçilik, rölyefcilik 
Kahramanmaraş, Bakırcılık, Sim Sırma İşlemeciliği, Köşkerlik, Oymacılık, Kuyumculuk, Bıçakçılık, Demircilik, Keçecilik, Kordon İşlemeciliği, Abacılık,
Oyacılık, Semercilik, Taş İşlemeciliği, Yorgancılık, Saraçlık 

Çorum, Dokumacılık, kargı bezciliği, boncukculuk, oymacılık.
Kilis, Yorgancılık, yemeniclilik, nakış işlemeciliği, saraçlık, hasırcılık, 
Balıkesir, Yağcıbedir halıları, dokumacılık, keçe yapımı, oya işlemesi, yorgancılık, at arabası yapımcılığı, süpürgecilik.

22
62
3
16
61
9
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.