Yaşadığınız çevrede yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyetler insanların yaşamlarını nasıl etkilemektedir

Yaşadığınız çevrede yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyetler insanların yaşamlarını nasıl etkilemektedir
Yaşadığınız çevrede yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyetler insanların yaşamlarını nasıl etkilemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşadığınız çevrede yaygın olarak yapılan ekonomik faaliyetlerin sosyal yaşam ve kentlerin gelişimi üzerinde doğrudan bir etkisi vardır. Karadeniz Ereğli bu duruma verilebilecek en güzel örneklerden biridir. Ülkemizi geliştirme faaliyetleri çerçevesinde yürütülen kara yolu ve baraj inşaatları, otomotiv ve beyaz eşya fabrikalarının açılması gibi girişimler demir ve çeliğe olan ihtiyacı artırmıştır.

Yapılan araştırmalar sonucunda 1960’lı yıllarda küçük bir sahil kasabası olan Ereğli’de, Ereğli Demir-Çelik Fabrikası kurulmuştur. Bu küçük kasaba fabrikanın açılması ile birlikte hızla gelişmiş, modern bir sanayi kenti olma yolunda hızla ilerlemiştir. Bu fabrikanın açılması bölgede yeni fabrikaların açılmasını da sağlamış, artan iş gücüne bağlı olarak ilçe dışarıdan göç almaya başlamıştır. Yapılan bu göçler ilçe nüfusunu artırırken inşaat, eğitim, ulaşım ve hizmet sektörlerindeki gelişmeyi de beraberinde getirmiştir.

1201
626
95
204
225
312
1174
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.