Yaşadığınız ilçenin yeryüzü şekilleri açısından ilinizdeki diğer ilçelere göre benzer ve farklı yönleri nelerdir

Yaşadığınız ilçenin yeryüzü şekilleri açısından ilinizdeki diğer ilçelere göre benzer ve farklı yönleri nelerdir
Yaşadığınız ilçenin yeryüzü şekilleri açısından ilinizdeki diğer ilçelere göre benzer ve farklı yönleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yaşadığınız ilçenin yeryüzü şekilleri açısından ilinizdeki diğer ilçelere göre benzer ve farklı yönleri nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan bir ilçedir. İşte Ataşehir’in yeryüzü şekilleri açısından diğer ilçelere göre benzer ve farklı yönleri:

Benzer Yönler:

  • Ataşehir, İstanbul’un genel yapısına uygun olarak dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir.
  • İç bölgelerde tektonik yapılı platolar yer almaktadır.

Farklı Yönler:

  • Ataşehir, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer aldığı için komşu ilçeler arasında Kadıköy, Üsküdar, Maltepe ve Ümraniye bulunmaktadır.
  • İç Anadolu ve Doğu Anadolu gibi volkanik arazilerin fazla olduğu alanlarda yer alan konutlarda bazalt ve andezit türü volkanik kayaçlar kullanılmaktadır.

Bu bilgiler, Ataşehir’in yeryüzü şekilleri açısından diğer ilçelere göre benzerliklerini ve farklılıklarını yansıtmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.