Yaşadığınız ilin diğer illerden farklı ve diğer illerle benzer özellikleri

Yaşadığınız ilin diğer illerden farklı ve diğer illerle benzer özellikleri
Yaşadığınız ilin diğer illerden farklı ve diğer illerle benzer özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şehirler birbirinden farklı olabilir. Bu farklılıklar coğrafi özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Şehirlerin birbirinden farklı olmasına neden olan coğrafi etkenler hemen her şehri birbirinden farklı bir duruma getirebilir. Yaşadığımız ile ile komşu ve diğer iller arasında da benzer ve farklı yönler buna bağlı olarak gerçekleşir.

Yaşadığımız ilin diğer illerden farklı ve diğer illerle benzer özellikleri iklim, yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri, bitki örtüsü, su kaynakları, yer altı kaynakları olarak şekillenmektedir. Şehirler sanayi, tarım, turizm şehirleri olarak da ayrılırken coğrafi ve tarihi özelliklerine göre ayrılmakta ve zamanla şekillenmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

166
209
165
164
164
165
322
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.