Yaşadığınız şehir dışında bir şehir belirleyiniz, her iki şehri kültürel açıdan karşılaştırarak benzerlik ve farklılıkları

Yaşadığınız şehir dışında bir şehir belirleyiniz, her iki şehri kültürel açıdan karşılaştırarak benzerlik ve farklılıkları
Yaşadığınız şehir dışında bir şehir belirleyiniz. Her iki şehri kültürel açıdan karşılaştırarak benzerlik ve farklılıkları belirtiniz. Çalışmanızı sınıfa getirerek arkadaşlarınıza okuyunuz. Ürün dosyanızda saklayınız.

Ben Hatay’da yaşıyorum. Burada sebze ve et ağırlıklı bir beslenme alışkanlığı var. Arkadaşım ise Trabzonlu. Onlar da daha çok balık ve lahana ağırlıklı bir beslenme alışkanlığı var. Bizim burada tatlı olarak künefe çok yaygın. Burada düğünler genelde akşam olmakta ve uzun sürmekte, Trabzon’da ise gündüz de düğünler çokça yapılıyormuş ve daha kısa sürüyormuş. Bir de orada düğünlerde silah sıkma geleneği daha yaygın imiş.

Ben Ankara’da yaşıyorum. Ankara’da sarma ve tava çeşitleri, bazlama gibi yöresel yemekler ve daha gelişmiş bir şehir hayatı vardır. Adana’ya baktığım zaman ise genellikle et, sakatat ve meze işlerinin çok olduğunu, ayrıca Ankara’ya kıyasla çok gelişmediğini görmekteyim.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.