Hak, hukuk, adalet, hakkı gözetmek, hakkını aramak kavramları size neler düşündürmektedir

Hak, hukuk, adalet, hakkı gözetmek, hakkını aramak kavramları size neler düşündürmektedir
Hak, hukuk, adalet, hakkı gözetmek, hakkını aramak kavramları size neler düşündürmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hak, hukuk, adalet, hakkı gözetmek, hakkını aramak kavramları bana her insanın hak ettiği olan şeyin verilmesi gerektiği, kendisinin hak ettiği hakların korunması gerektiği, zulmün ortadan kalkması ve kötülüklerin engellenerek zalimliğin önlenmesi ve zalimlerin cezasını hak ettikleri şekilde bulmaları olarak düşünüyorum. Adalet olan bir yerde güçlüler kadar zayıflarda güven içerisindedir. Böyle bir hayat herkesin hayalini kurduğu şeydir.

Hak, hareket ve varlığın meşruiyet kaynağıdır. Örneğin insan, yaşama hakkına dayanarak yaşamını sürdürür. Hakkın çoğulu Hukuktur.

Adalet, hakkın gözetilmesi anlamına gelmektedir. Hakkı hak sahibine vermek ve hakkı gözetmek adaletin gereğidir.

Hakkını aramak :haksızlığa uğradığında bunu savunup, hakkının verilmesini istemek.

Hakkı gözetmek, adil olmak, her hak sahibine hakkını vermek demektir.

16
67
16
16
16
17
171
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.