Yaşadığınız yer geçmişte doğal nedenlerden kaynaklı göç yaşamış mıdır

Yaşadığınız yer geçmişte doğal nedenlerden kaynaklı göç yaşamış mıdır
Yaşadığınız yer geçmişte doğal nedenlerden kaynaklı göç yaşamış mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir zamanlar burada çok büyük sel ve heyelan olmuş. Ondan sonra da insanlar tamamen göç edip başka bir köy kurmuşlar.

Doğal nedenlerden, afetlerden dolayı ülkemizde iç göç yaşanmaktadır. İnsanlar şehirlerinde yaşadıkları doğal afetler nedeniyle başka şehirlere göç etmekteler.

Yaşanan doğal nedenlerden dolayı göç yaşamış şehirlerden bahsedelim;

2014 senesinde, deprem nedeniyle 72.000 kişi Van'dan göç etmiş, başka şehirlere yerleşmişlerdir. Neredeyse tüm kentin göç ettiği Van, depremde büyük ölçüde etkilenmiştir. Sürekle gerçekleşen sarsıntılar, büyük depremler, aileleri olumsuz etkilemiş ve yaşam alanlarını yıkmış, tahrip etmiştir. Bu nedenle insanlar doğdukları ve yaşadıkları kentlerini terk etmek durumunda kalmışlardır. Deprem korkusu ile insanlar hasar olmayan evlerine bile girememişlerdir. Evleri yıkılan insanlar ise evsiz kalmışlardır. Deprem insan hayatını olumsuz etkilemiş, koca bir kentin nüfusunu azaltmış ve etkilemiştir. Bu göç depremden kaynaklı bir göçtür.

100
40
34
32
34
36
164
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.