Yaşadığınız yerde gözlemlediğiniz bir çevre sorunu ile ilgili haber yazısı yazınız

Yaşadığınız yerde gözlemlediğiniz bir çevre sorunu ile ilgili haber yazısı yazınız
Yaşadığınız yerde gözlemlediğiniz bir çevre sorunu ile ilgili haber yazısı yazınız, yazarken kontrollü yazma yönteminden yararlanabilirsiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yaşadığınız yerde gözlemlediğiniz bir çevre sorunu ile ilgili haber yazısı yazınız. Yazarken kontrollü yazma yönteminden yararlanabilirsiniz. Haber yazılarında 5N1K (ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin, kim) kuralına uyulur. Yazınızı oluştururken bu işlem sırasına uyunuz. Anlatımı desteklemek için grafik ve tablolardan yararlanınız. Yazınıza uygun bir başlık koymayı unutmayınız.

"Şehrimizde Hava Kirliliği Endişesi"

Ne: Şehrimizdeki hava kirliliği alarm verici boyutlara ulaştı. Artan hava kirliliği, sağlık sorunlarına neden olma potansiyeli taşıyor.

Nerede: Hava kirliliği özellikle şehir merkezinde ve yoğun trafik alanlarında belirgin. Sanayi bölgeleri de sorunun büyük bir kaynağı.

Ne zaman: Son altı ay içinde hava kirliliği artış gösterdi. Ölçülen hava kalitesi endeksi, durumun ciddiyetini net bir şekilde gösteriyor.

Nasıl: Sanayi atıkları, araç emisyonları ve enerji üretimi, hava kirliliğini tetikleyen ana faktörler. Özellikle zararlı partiküller solunum yolu hastalıkları riskini artırıyor.

Niçin: Çevresel düzenlemelerin yetersizliği, denetimsiz sanayi tesisleri ve artan trafik yoğunluğu hava kirliliğinin temel nedenleri. Uzun vadeli sağlık sorunlarını beraberinde getirme potansiyeli taşıyor.

Kim: Şehir sakinleri, çevre aktivistleri, yerel yönetim ve sanayi temsilcileri ortak bir çaba göstermeli. Bilinçlenme ve sorumluluk alma zamanı geldi.

Grafik ve tablolar:

  1. Hava kalitesi endeksindeki değişim grafiği
  2. Şehirdeki ana hava kirliliği kaynaklarını gösteren tablo
  3. Solunum yolu hastalıklarının artış oranını gösteren istatistikler

1720
410
1320
320
401
470
870
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.