Yaşadığınız yerde iklimin neleri etkilediğini birer örnek vererek açıklayınız

Yaşadığınız yerde iklimin neleri etkilediğini birer örnek vererek açıklayınız
Yaşadığınız yerde iklimin neleri etkilediğini birer örnek vererek açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İklim insanların yapmış oldukları evlerin binaların özelliklerinden o yörede giymiş oldukları giysilere hatta yeme-içme alışkanlıklarına bile etki eder.

İklimler insanların yaşadığı yerleri ve hayatlarını tamamen etkiler. İklim bir yerde uzun bir süre boyunca gözlenen sıcaklık, nem, hava basıncı, rüzgar, yağış şekli meteorolojik olayların ortalamasına verilen addır.

İklimi sıcak olan yerlerde insanlar ince giysiler ve serinlemek için yüksek yerler seçerler. Soğuk yerlerde ise insanlar üstlerine kalın giysiler alır. Evlerini soğuğa göre dizayn eder, kış şartlarına göre önlemler alırlar.

Örneğin Erzurum'da yaşayan bir insan kışın uzun süreceğini bildiği için kendisine birkaç çeşit bot üzerine pardösü kalın kazaklar ve eldiven gibi giysiler alır. Yaz döneminde kışın yakacak odun ve kömür arayışına çıkarak depolar.

3028
2424
1234
1236
938
937
3039
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.