Yaşadığınız yerde oynanan halk oyunları ile yukarıda anlatılan halk oyunları arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir

Yaşadığınız yerde oynanan halk oyunları ile yukarıda anlatılan halk oyunları arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir
Yaşadığınız yerde oynanan halk oyunları ile yukarıda anlatılan halk oyunları arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Benzerlik olarak kullanılan enstrümanlar, bazı figürler ve kıyafetleri sayabilirim. Ama sayılan oyunlardaki kişi sayısı, oyun süresi, figürler ve bazı kıyafetler farklılık göstermektedir. Yaşadığım yerde birçok oynanan halk oyunu vardır.

Yukarıdaki halk oyunlarında olduğu gibi belirli yöresel kıyafetler giyilir ve belirli ritmik hareketler yapılır. Belirli müzikler ve çalgı aletleri çalınarak dans edilir. Bu arada olan en belirgin özelliktir. Aradaki farklılık ise çalgı aletlerinin başka olması ve giyilen yöresel kıyafetlerin farklı olmasıdır.

2
7
8
5
1
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.