Yaşadığınız yerde üretilen ürünlerden hangileri ülkemizin başka bölgelerine pazarlanmaktadır ve ülkemizde üretildiği hâlde çevre

Yaşadığınız yerde üretilen ürünlerden hangileri ülkemizin başka bölgelerine pazarlanmaktadır ve ülkemizde üretildiği hâlde çevre
Yaşadığınız yerde üretilen ürünlerden hangileri ülkemizin başka bölgelerine pazarlanmaktadır ve ülkemizde üretildiği hâlde çevrenizde üretilmeyen hangi ürünler çok tüketilmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yaşadığınız yerde üretilen ürünlerden hangileri ülkemizin başka bölgelerine pazarlanmaktadır ve ülkemizde üretildiği hâlde çevrenizde üretilmeyen hangi ürünler çok tüketilmektedir? Bununla ilgili gözlemlerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : İstanbul’da üretilen ve diğer bölgelere pazarlanan ürünler arasında tekstil ürünleri, hazır giyim, gıda ürünleri ve çeşitli sanayi malları bulunmaktadır. İstanbul’da üretilmeyip çok tüketilen ürünler ise Akdeniz bölgesinden zeytin ve zeytinyağı, Güneydoğu’dan Antep fıstığı ve Ege’den incir gibi ürünlerdir.

Örneğin, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde genellikle ülkemizde üretilen birçok farklı ürünün ticareti yapılır. Bu şehirler, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de diğer bölgelerle ticaret yapmak adına önemli ticaret merkezleridir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.