Yaşadığınız yerdeki başlıca ekonomik etkinlikler nelerdir

Yaşadığınız yerdeki başlıca ekonomik etkinlikler nelerdir
Yaşadığınız yerdeki başlıca ekonomik etkinlikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekonomik faaliyetler, insanların beşeri ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan ve bir toplumda insanların barış ve huzur içinde olması için geliştirilen faaliyetlerdir. Doğal kaynakların varlığı ve imkanların çeşitliliği ülkelerin coğrafi özelliklerine göre değişebilir. Bu özelliklere göre her şehirde farklı ekonomik faaliyetler yapılabilir.

Yaşadığımız yerde yapılan en önemli ekonomik faaliyetler, sanayi, hizmet alanları, tarım ve hayvancılık olarak öne çıkmaktadır. Sanayi faaliyetlerinin yapılması insan gücüne olan ihtiyacı ortaya çıkardığı için nüfus oldukça yoğundur. Bununla beraber hizmet alanlarının olması (eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim vs.) alanlarında çalışan ve hizmet alan kişi sayısının artmasıyla önemli ekonomik faaliyetler arasındadır.

Toplum içerisinde her bireyin belirli sorumlulukları bulunmaktadır. Bu kapsamda birçok insan yaşamını idame ettirebilmek açısından ekonomik faaliyetlerde yer almaktadır. Böylece aile ve ülke ekonomisi kalkınmaktadır.

Ülkemizin birçok farklı bölgesinde bölgenin yerel şartları kapsamında ekonomik faaliyetler yürütülmektedir.

İstanbul, ülkemizin Marmara Bölgesinde bulunan illerinden bir tanesidir. Türkiye'de bulunan en yüksek nüfus oranına sahip ildir. Ülke ekonomisinin de kalbi olarak görülmektedir. Sanayi başta olmak üzere ithalat ve ihracatın da büyük bir bölümü İstanbul'da gerçekleşmektedir. Ülkemizdeki en önemli sanayi, ticaret, reklam ve ulaşım kurumları İstanbul'da bulunmaktadır.

İstanbul'un ülke ekonomisinde bu denli bir yere sahip olması şehrin nüfusunu da büyük ölçüde etkilemektedir. Şehir büyük ölçüde göç almaktadır. Bu göçlerin büyük bölümü işsizlik doğrultusunda yapılan zorunlu göçler kapsamına girmektedir.

4
2
4
2
4
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.