Yaşam eş anlamlısı nedir

Yaşam eş anlamlısı nedir
Yaşam eş anlamlısı nedir, yaşam nedir, yaşam TDK anlamı nedir, yaşam kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir şeyin oluşumunu, durumunu gözlemek, bir şeye bakmak. Bir olaya tepki göstermeden, karışmadan bakmak. Yaşam veya hayat, biyolojik açıdan, kimyasal reaksiyonlar veya bir dönüşümle sonuçlanan başka olaylar gibi bazı biyolojik süreçler gösteren organizmaların bir özelliğidir. Organik maddeler gelişme ve üreme yeteneklerine sahiptir.

Doğumdan ölüme kadar geçen süre, ömür, geçen zaman anlamlarına gelen bir kelime olarak bilinmektedir. Hayat ve yaşam kelimeleri aynı anlama gelen kelimeler olarak eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Yaşam kelimesinin eş anlamlısı nedir

Yaşam kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Hayat, Ömür

Yaşam TDK anlamı nedir

(isim) Doğumla ölüm arasında yaşanan süre, ömür, hayat(I).

Yaşam kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Yaşam boyu sağlıklı yaşamak için doğru beslenmek gerekir.
  • İnsan yaşamında en önemli olan sağlıklı olmaktır.
  • Ben yaşamım boyunca insanlara iyilik yamayı kendime şiar edindim.
  • Bütün yaşamım küçücük bir köyde geçti.

307
43
78
0
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.