Yaşamımızı devam ettirmek için doğa olaylarının önemli olduğunu düşünüyor musunuz

Yaşamımızı devam ettirmek için doğa olaylarının önemli olduğunu düşünüyor musunuz
Yaşamımızı devam ettirmek için doğa olaylarının önemli olduğunu düşünüyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet düşünüyorum. Her doğa olayı canlıların yaşayabilmesi için katkıda bulunur. Mesela yağmurun yağması canlıların su ihtiyacı için gereklidir. Yaşamımızı devam ettirmemiz için doğa olayları önemlidir. Hatta doğa olayları yalnızca bizim yaşamımız için değil, tüm canlıların yaşamı için önemlidir.

Doğa olayları Dünya'daki canlılığın devamında önemli paya sahiptir. Gözümüzü kapatalım ve doğa olaylarından birinin hiçbir zaman gerçekleşmediğini hayal edelim. Örneğin yağmurun bir anda tükendiğini hayal edelim. Dünya'da bir daha asla yağmur yağmazsa nasıl olur.

Her canlının suya ihtiyacı vardır ve su laboratuvar ortamında üretilebilen bir ürün değildir. Bu sebep ile doğadan su ihtiyacımızı karşılayabilmeliyiz. Eğer yağmur yağmıyorsa bir süre yer altı kaynaklarını kullanabiliriz. Ancak sınırlı bir kaynak olduğu için bir süre sonra biteceğini biliriz. Bu sebeple belki diğer hayvanlar veya bitkiler ile paylaşmak istemeyebiliriz. Ancak o zaman da hayvanlar ve bitkiler susuzluktan ölmeye başlarlar. Gıda olarak tüketeceğimiz hiçbir hayvan kalmaz, bize oksijen üreten ve yaşamamızı sağlayan hiçbir ağaç kalmaz.

Gördüğünüz üzere bir tek yağmurun yağmaması bile canlılığın tamamen bitmesine neden olabiliyor. Bütün doğa olaylarının olmadığını hayal etsek, Dünya'nın da Jüpiter gibi Mars gibi yaşamsız bir gezegen olacağını görürüz. Doğa olayları canlılık için önemlidir.

705
568
165
69
133
106
234
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.