Yavuz Sultan Selim Dönemi’nde öğrendiğiniz bilgilerden hareketle, oğlu I. Süleyman’ın nasıl bir siyasi politika izleyebileceğini

Yavuz Sultan Selim Dönemi’nde öğrendiğiniz bilgilerden hareketle, oğlu I. Süleyman’ın nasıl bir siyasi politika izleyebileceğini
Yavuz Sultan Selim Dönemi’nde öğrendiğiniz bilgilerden hareketle, oğlu I. Süleyman’ın nasıl bir siyasi politika izleyebileceğini tahmin ediniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yavuz Sultan Selim Dönemi’nde öğrendiğiniz bilgilerden hareketle, oğlu I. Süleyman’ın nasıl bir siyasi politika izleyebileceğini tahmin ediniz

Ödev cevabı kısaca : Yavuz Sultan Selim Dönemi’nde Osmanlı İmparatorluğu’nun genişlemeci politikalarını devam ettirmesi muhtemel olan I. Süleyman’ın, farklı coğrafyalardaki topraklara odaklanarak imparatorluğun sınırlarını genişletmeye devam etmesi beklenirdi.

I. Süleyman'ın, Yavuz Sultan Selim'in izinden giderek fetih politikalarını sürdüreceği, merkeziyetçi yönetimi devam ettireceği, diplomatik ilişkileri güçlendireceği, denizcilik faaliyetlerine önem vereceği ve İslam'ın korunması ve yayılması için çaba harcayacağı tahmin edilebilir.

1
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.