Yazı dilinin toplumsal yaşama etkileri ile ilgili görüşleriniz nelerdir

Yazı dilinin toplumsal yaşama etkileri ile ilgili görüşleriniz nelerdir
Yazı dilinin toplumsal yaşama etkileri ile ilgili görüşleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar arası, milletlerarası ve devletlerarası iletişimde asıl unsur sözel dildir, yazıya dökülen sözdür. Milli kimliğin ve kültürün asli unsuru da dildir. Kültür, bir milletin temel değerleri, inançları, normları, tutumları, kahramanları, destanları, törenleri, hikayeleri, sembolleri, örf ve adetleri, gelenekleri, hukuki düzenlemeleri, davranış kuralları ve dil gibi unsurlardan oluşan birikimidir, yaşam tarzı göstergesidir. Dil, kültürü ve kültür unsurlarını geleceğe ve yeni nesillere aktaran taşıyıcıdır.

Yazı dilinin özellikle dil kurallarına özen gösterilmesi, sözcükler arasındaki anlam ilişkilerinin, sözdiziminde ve cümlelerde doğru kullanıma verilen değer bakımından yaşamın geneline etkilidir. Bu bireyler arasındaki ilişkileri ve toplumdaki iletişim şekillerinin değerini belirleyicidir.

207
359
138
40
506
35
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.