Yazıdan önceki dönemde insanın hayat tarzını etkileyen unsurlar

Yazıdan önceki dönemde insanın hayat tarzını etkileyen unsurlar
Yazıdan önceki dönemde insanın hayat tarzını etkileyen unsurlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yazıdan önceki dönemde insan hayat tarzını etkileyen unsurlar oldukça fazlaydı. İletişim yollarının çeşitli olduğu ve yazının olmadığı dönemlerde haberleşme ve haber gönderme işleri insanların uzun zamanlarını almaktaydı. Yazının bulunmasıyla iletişim araçları da gelişmiş ve haberleşme kolay hale gelmiştir.

Haberleşmenin, at sırtında kilometrelerce yol gitmekten ibaret olduğu ve vurarak, ateş yakarak, bağırarak sağlandığı durumlar insanların hayatında zorlukların yaşanmasına neden olmuştur. Bu zorlukları aşmak için insanlar çeşitli insanları özellikle görevlendirseler de zamanla daha çok sorun olmuştur.

Yazının bulunmasıyla koşulların da haberleşmede kullanılması, mektuplaşma gibi durumlarda kullanılması büyük kolaylıklar sağlamıştır.

  • İklim şartları ve tabiat koşulları
  • Besin kaynağı bulabilme
  • Tarım ürünlerini yetiştirebilme
  • İnsanın üretim ve tüketim alışkanlıkları
  • Barınma yeri bulma, (Mağara, barınak vb.) gibi unsurlar insanın hayat tarzını etkilemektedir.

2119
779
353
287
1881
341
2010
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.