Yazıdan önceki dönemlerde insanlığa ait yaşam izleri neler

Yazıdan önceki dönemlerde insanlığa ait yaşam izleri neler
Yazıdan önceki dönemlerde insanlığa ait yaşam izleri nelerolabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yazının olmadığı dönemlerde araştırmalarda en çok arkeolojik kalıntılardan bilgi edinilir. İnsanlık bu dönemde taş, kemik, toprak ve madenlerden aletler yapmışlardır. Ayrıca yazıdan önceki dönemlerde taşlara oymalar, derilere kazımalar yapmışlardır.

Yazının bulunmasından önceki dönemlerde insanların sesli olarak iletişim sağlamasında ve iz bırakmasında önemli gelişmeler olmuştur. Yazıdan önceki hayatta insanlar iletişim, eğitim, hukuk gibi sosyal alanlarda varlık göstermede geleneksel olarak davranmayı tercih etmişlerdir.

Sosyal hayatın geleneklere bağlı olarak örf ve adetlerin yaşanmasında etkili olması, yazılı olmayan kuralların uygulanmasıyla gerçekleşmiştir. Bu nedenle yazıdan önceki hayatlar geleneksel olan hayatlar olarak yaşanmıştır. Yazıyla birlikte yazılı kaynakların ve yazılı kuralların ortaya çıkması yazı öncesi hayatın değişmesini ortaya çıkarmıştır.

Hayatımızda her şey bazı gelişmelerden etkilenir. Böylesi tarihi değiştiren gelişmeler de insan hayatını doğrudan değiştirmiştir.

143
307
134
120
109
139
305
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.