Yazın gölge hoş, kışın çuval boş atasözünün anlamı

Yazın gölge hoş, kışın çuval boş atasözünün anlamı
Yazın gölge hoş, kışın çuval boş, Yazın gölge hoş, kışın çuval boş atasözünün anlamı, Yazın gölge hoş, kışın çuval boş anlamı şu şekilde :

1. Yazın çalışma, kazanma günleridir. Bu zamanlarda çalışmayıp keyiflerine bakanlar, gününü gün ederler, kışın zor şartlarında yiyecek bulamazlar; sıkıntıya düşer ve ona buna avuç açarlar.

2. Gençliğinde çalışmayıp tembel tembel oturan, eğlenceye dalan, mal-mülk edinmeyen, kazanç sağlamayan kimse ihtiyarlığında ya da hastalığında sıkıntıya düşer; perişan olur.

Çalışması gereken zamanda zevk ve eğlence içinde keyfince yaşayan veya çalışmayıp tembellik eden kişi, daha sonra perişan olur, sıkıntıya düşer. Her şeyin bir vakti ve çağı olur. Bunu iyi değerlen­dirmek, kişilerin daha sonraki zamanlarda rahat etme­sini sağlar. (Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer.)

İçinde bulunulan imkânları değerlendirmek ve fır­satları kaçırmamak gerektiğini vurgulamak üzere veya tembellik yapanları ikaz için söylenir.

Etiketler :
124
159
43
38
267
67
148
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.