Yazının insan hayatındaki önemiyle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz

Yazının insan hayatındaki önemiyle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz
Yazının insan hayatındaki önemiyle ilgili kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yazının icat edilmesi ile beraber toplumlar arasındaki haberleşme daha da güçlenmiştir. Yazılı yapıtlar yardımıyla elde edilmiş malumatlar gelecek kuşaklara rahatça aktarılabilmiştir. Meydana getirilen anlaşmalar makale vasıtasıyla kayıt altına alınmış, böylece karışıklıklar engellenmiştir. İnsanların haiz oldu fikir ve malumatlar yazı ile saklanabilmiş ve diğer insanlara ulaştırılarak yaygınlaştırılmıştır. Eğitim ve öğretim basılan kitaplar yardımıyla yaygın hale gelmiş ve kolay hale gelmiştir. Yasa ve kaideler yazı ile kalıcı vaziyete getirilmiştir. Bu sayede ülkenin herhangi bir yerinde işlenen suç, diğer bir yerde işlenen suç ile aynı cezaya çarptırılmıştır.

Yazının bulunması ile birlikte toplumlar arasındaki iletişim daha da kuvvetlenmiştir. yazılı eserler sayesinde elde edilen bilgiler gelecek kuşaklara rahatlıkla aktarılabilmiştir. Yapılan anlaşmalar yazı aracılığıyla kayıt altına alınmış, bu sayede karışıklıklar giderilmiştir. Kişilerin sahip oldu düşünce ve bilgiler yazı ile saklanabilmiş ve yaygınlaştırılmıştır. Eğitim ve öğretim basılan kitaplar sayesinde yaygınlaşmış ve kolaylaşmıştır. Kanun ve kurallar yazı ile kalıcı hale getirilmiştir.

145
344
128
35
36
16
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.