Yelpazeyi yüzümüze doğru salladığımızda hissettiklerimizin nedeni nedir

Yelpazeyi yüzümüze doğru salladığımızda hissettiklerimizin nedeni nedir
Yelpazeyi yüzümüze doğru salladığımızda hissettiklerimizin nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yelpaze deyince birçoğunuzun aklına ilk olarak sıcak günlerde, serin bir esinti yayan, genellikle bayanların kullandığı şık bir gereç gelecektir. Oysa yelpaze icat edildiğinden bu yana bir arzu nesnesi, vazgeçilmez bir aksesuar, sanat eseri ve hatta kişilerin toplumdaki yerini belirleyen bir obje olarak işlev görmüştür.

Dünya kültürü, sanat tarihi ve onu kullanan kişi ile ilgili sunduğu bilgiler ise inanılmaz. Tarih boyunca moda, din, savaş ve hatta seremonilerde büyük önem taşıyan yelpazelerin yapımında kullanılan malzemeler, yapraklarını süsleyen resimler, gövdelerindeki muhteşem kabartma, kakma ve ajur işçilikleri, mücevher ve dantel detayları ise tutku objeleri üretimi konusunda engin detaylar sunar.

45
11
7
103
106
8
172
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.