Yeni araştırmalar ve elde edilen bulgular mevcut tarihî bilgilerimizi nasıl etkilemektedir

Yeni araştırmalar ve elde edilen bulgular mevcut tarihî bilgilerimizi nasıl etkilemektedir
Yeni araştırmalar ve elde edilen bulgular mevcut tarihî bilgilerimizi nasıl etkilemektedir konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarih, eski olayların bilgi ve belgelere dayanarak neden ve sonuç ilişkisi içinde ele alınmasıyla meydana gelen bir bilimdir. Bu bakımdan tarihi kaynaklar oldukça önemlidir. Tarihi kaynakların güvenilir olması ve değişken olması da söz konusu olmaktadır.

Yeni araştırmalar ve elde edilen bulgular tarihi bilgilerimizi değiştirebilir. Tarihin seyri her zaman eldeki bilgi ve belge ışığında olduğundan daha güvenilir bir belgenin ortaya çıkması tarihin seyrini birçok açıdan değiştirebilir. Bazı bilgi ve belgeler olayların tek boyutlu değerlendirilmesine yol açtığı için yeni belgeler bunu da değiştirir. Bu bakımdan araştırma yapmak çok önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

113
168
56
11
9
43
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.